ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ MY NUTRIPLAN

ΤΟ ΟΛΟΝ

Ο άνθρωπος είναι να μια ολοκληρωμένη οντόντητα (ΟΛΟΝ) που αποτελείται από το σώμα, το νου και το πνεύμα. Όλα τα μέρη που αποτελούν το ΟΛΟΝ επηρεάζονται μεταξύ τους και δε μπορούν να εξεταστούν μεμονωμένα. Στη My ΝutriPlan ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται ολιστικά με στόχο την πλήρη σωματική-ψυχική-πνευματική και κοινωνική ευεξία.
Η τροποποίηση του τρόπου διατροφής σου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αλλαγή στον τρόπο σκέψης, δράσης και αντίδρασής σου, δηλαδή με τον τρόπο ζωής σου.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

ΜΑΖΙ θέτουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο σου και τον χωρίζουμε σε μικρότερους. Επιτυγχάνοντας κάθε φορά έναν μικρό στόχο, λαμβάνεις την απαραίτητη ευχαρίστηση και δύναμη να συνεχίσεις και να βρεθείς ακόμη πιο κοντα στον ΜΕΓΑΛΟ στόχο σου.
Ο αποτελεσματικός στόχος πρέπει να είναι SMART (έξυπνος ή ευφυής), δηλαδή Specific (συγκεκριμένος), Measurable (μετρήσιμος), Achievable (εφικτός), Related (συναφής), και Time-bound (χρονικά προσδιορισμένος).

Η ΠΙΣΤΗ

Πίστη είναι να ξεκινάς ανεβαίνοντας το πρώτο σκαλοπάτι, χωρίς να βλέπεις ολόκληρη τη σκάλα".
Martin Luther King

Η πίστη σου σε κάτι είναι τόσο δυνατή που μπορεί να πραγματοποιήσει ακόμη και κάτι φαινομενικά δύσκολο ή αδύνατο.
Πίστεψε στον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου και θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
MY NUTRIPLAN

Για εμάς η Διατροφή αποτελεί ένα μέσο να αγαπήσεις τον εαυτό και το σώμα σου.

Αν πιστεύεις πως για να νιώσεις αυτό το συναίσθημα πρέπει να στερηθείς τα φαγητά που λαχταράς και να μειώσεις τις κοινωνικές σου εξόδους για να μην έχεις πειρασμούς, τότε δεν έχεις γνωρίσει ακόμη τον τρόπο διατροφής My NutriPlan.

Δεν υπάρχουν απαγορευμένες τροφές ή μαγικά φίλτρα.
Υπάρχει μόνο η δικη σου θέληση, ο κοινός μας στόχος και σωστός δικός μας τρόπος.

Οι στερητικές ή οι χημικές δίαιτες καταφέρνουν να πετύχουν μια απώλεια βάρους, συνήθως με τη συνοδεία απώλειας μυικής μάζας, και μετά τη διακοπή της δίαιτας, το άτομο επανέρχεται στο βάρος που είχε πριν τη δίαιτα ή ακόμη και μεγαλύτερο.

Αυτό συμβαίνει για δυο πολύ σημαντικούς λόγους:
- Πρώτον, με αυτού του είδους τις δίαιτες ο μεταβολισμός του ατόμου αδρανεί και συνεπώς μειώνονται οι καύσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει.
- Δεύτερον, το άτομο δεν εκπαιδεύεται στην σωστή διατροφή με αποτέλεσμα μετα το πέρας της δίαιτας να επανέρχεται στις προηγούμενες λανθασμένες του συνήθειες.

Με την υιοθέτηση ενός σωστού και ισορροπημένου τρόπου διατροφής, το άτομο μπορεί να καταναλώσει οποιαδήποτε τροφή επιθυμεί (ακόμη και πίτσα, ναι ναι καλά διαβάσατε!) και να πετυχαίνει απώλεια βάρους προερχόμενη από τη λιπώδη μάζα και όχι απο τον πολυσήμαντο μυικό ιστό.
Μέσω της συμβουλευτικής διατροφικής παρέμβασης, το άτομο αντιλαμβάνεται τις αρχές του σωστού τρόπου διατροφής και της σωστής διατροφικής συμπεριφοράς. Έτσι, η επίτευξη αλλά και η διατήρηση του αποτελέματος είναι μια εφικτή και καθόλου επίπονη διαδικασία και το άτομο γίνεται ο διαιτολόγος του εαυτού του!

Το εξατομικευμένο My NutriPlan σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τους στόχους και τον τρόπο ζωής σου και η συμβουλευτική προσέγγιση είναι σύμφωνη με τις πιο σύγχρονες μελέτες και δεδομένα.
Μοναδικός ΣΤΟΧΟΣ μας είναι να τα καταφέρεις.