ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

θεκλα γκιωνη

Γκιώνη Θέκλα, MSc, RD
Η Γκιώνη Θέκλα είναι πιστοποιημένη Κλινική Διαιτολόγος-Ειδική Διατροφολόγος στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.

Σπούδασε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα στο τμήμα Επιστήμη Διαιτολογίας-Διατροφής και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα απο τα κορυφαία πανεπιστήμια στον τομέα της Υγείας, στο University College London (UCL) στο Λονδίνο, με τίτλο Κλινική Διατροφή και Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής.

Κατα τη διάρκεια των σπουδών της, έκανε πρακτική άσκηση ως Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος τόσο στην Αθήνα, όσο και στο Λονδίνο. Ενδεικτικά έλαβε γνώσεις και εμπειρία ως ασκούμενη στο νοσοκομείο Royal Free London NHS Foundation Trust, στην κλινική Ellern Mede Centre for Eating Disorders in London, στην ιδιωτική κλινική Mediterraneo Hospital, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού, στο Ασκληπιείο Βούλας Γενικό Νοσοκομείο, στην βιομηχανία τροφίμων ΓΙΩΤΗΣ, Α.Ε και στο ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο του Κλινικού Διαιτολόγου-Διατροφολόγου κ.Ξένου.

Με στόχο την συνεχή και έγκυρη ενημέρωση της, λαμβάνει μέρος σε πανελλήνια και παγκόσμια συνέδρια με θέμα τη Διατροφή και την Υγεία, μελετά τις πιο πρόσφατες μελέτες στο χώρο της διατροφής και έρχεται συνεχώς σε επαφή με Επιστήμονες του χώρου Υγείας.

Από το 2018 διατηρεί το προσωπικό της Διαιτολογικό γραφείο στη Γλυφάδα, αναλαμβάνοντας πληθώρα περιστατικών, από απώλεια βάρους και παιδική παχυσαρκία μέχρι σοβαρές κλινικές καταστάσεις. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο γραφείο εδω.

Βασική της θεωρία είναι οτι ο άνθρωπος είναι μια ολοκληρωμένη οντότητα (σώμα, ψυχή και πνεύμα) και συνεπώς η διατροφή του θα πρέπει να προσεγγίζεται ολιστικά στοχεύοντας στην ψυχοσωματικοδιανοητική εξισορρόπησή του.