Αξιολόγηση Αντιοξειδωτικής Ικανότητας

Μη επεμβατική και προσιτή μέθοδος αξιολόγησης αντιοξειδωτικών.
Το SATself αποτελεί το νέο, γρήγορο, αξιόπιστο και πατενταρισμένο τεστ για την αξιολόγηση των αντιοξειδωτικών στο σάλιο.

satself
oxidotikostress

Ανάλογα με το αποτέλεσμα, ο Διαιτολόγος/Διατροφολόγος θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές.

Η κατανάλωση αντιοξειδωτικών ουσιών είναι σημαντική για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες που δημιουργείται από τη συσσώρευση ελεύθερων ριζών.  

Οι ελεύθερες ρίζες παίζουν διπλό ρόλο τόσο ως τοξικές όσο και ως ευεργετικές ενώσεις, καθώς μπορεί να είναι είτε επιβλαβείς είτε βοηθητικές για τον οργανισμό.  

Παράγονται είτε από φυσιολογικούς κυτταρικούς μεταβολισμούς του σώματος μας, είτε από εξωτερικές πηγές (ρύπανση, κάπνισμα, ακτινοβολία, φαρμακευτική αγωγή).  

Όταν γίνεται υπερφόρτωση ελεύθερων ριζών και δεν μπορούν σταδιακά να καταστραφούν, τότε η συσσωρευση τους στο σώμα δημιουργεί ένα φαινόμενο που ονομάζεται οξειδωτικό στρες.

Αυτή η διαδικασία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη χρόνιων και εκφυλιστικών ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι αυτοάνοσες διαταραχές, η γήρανση, ο καταρράκτης, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, οι καρδιαγγειακές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες.  

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει διάφορους μηχανισμούς για να εξουδετερώσει το οξειδωτικό στρες, παράγοντας αντιοξειδωτικά, τα οποία είτε παράγονται φυσικά in vivo είτε παρέχονται εξωτερικά μέσω τροφών ή/και συμπληρωμάτων.

Με την αξιολόγηση αντιοξειδωτικής ικανόητας, ο επαγγελματίας υγείας, μπορεί να ελέγχει την ορθή κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής και του διατροφικού σχήματος που ακολουθείται, την επιτυχία οποιασδήποτε αντιοξειδωτικής αγωγής ή άλλων φαρμακευτικών θεραπειών, τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, παθολογικές καταστάσεις και την πρόωρη αντιγήρανση.